25 kesäkuuta 2017

1:12 tilkkutäkki

Juhannuksen aikana ahkeroin tilkkutäkin. Väriksi tuli kellanvihreä/keltainen koska huoneessa johon tämä tulee on tuon väriset tapetit. Talo, johossa tämä huone on on The Castlegate B&B hotellini. Kyllä tässä vuoteessa nyt kelpaa hotellivieraan uinua.


Aloitin peiton teon tekemällä ruutupaperista apuvälineen saadakseni tasakokoisia kangasneliöitä ilman mittaamista. Otin siis palan tavalista ruutupaperia ja tein reiän joka kolmannen ruudun kulmaan. Tämän "kaavan" asetin sitten kankaan päälle ja reiistä tein lyijykynällä pisteet kankaaseen.


Leikkasin kankaan vinoon eli noin 45 asteen kulmassa kankaat langansuuntaan nähden saadakseni paloista rispaantumattomat. Alunperin olin suunnitellut ompelevani palat yhteen, mutta päädyin kuitenkin kokeilemaan Cascon kangasliimaa. Tämä olikin onnistunut kokeilu. Liimaaminen oli yllättävän siistiä ja nopeaa ja lopputulos hyvin aidon näköistä saumaa. Saumat ovat vain noin millin levyiset mihin olisi ompelemalla ollut vaikea päästä.


Kokosin peiton rivi kerrallaan ja lopuksi yhdistin rivit toisiinsa. Tässä peitossa on kaikkiaan 42 palaa + reunat ja alapuoli. 
Lopuksi vielä peittoon alapuoli - tämänkin saumauksen tein liimaamalla - sekä sivureunoihin pitsit. Pohdin pitkään silitänkö peiton tasaisemmaksi vai ei ja päädyin jättämään peiton silittämättä, jolloin se näyttää enemmän tikatulta. Peitto oli todella kiva valmistaa, joten näitä syntyy varmaan lisääkin.2 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Ihana peitto, niin aidonnäköinen! Pitää hankkia sitä hyvää liimaa!

Paivinblogi kirjoitti...

Kaunis peitto ja ihana sänky.