10 heinäkuuta 2017

Koristeellinen vaatekaappi - materiaalitesti

Tilasin jokin aika sitten englannista nukkiksen huonekalujen koristeluun tarkoitettua paksua kohokuvioista kartonkia. Nyt ehdin sitten vihdoin tätäkin testaamaan. Tuloksena syntyi tällainen "kaiverruksin" koristeltu vaatekaappi.


Tein kaapin tällä kertaa balsasta, kun sitä löytyi reilusti, eikä tämä ole menossa myyntiin. Ovien pohja on 1mm balsaa ja reunat kapeaa koristelistaa. Listojen sahauksessa meinasikin mennä hermo. Jiiriboksi löytyy ja olen paljon sahaillut taulunkehyksiä, joten ajattelin tämän olevan ihan pikkujuttu, mutta eipäs vaan meinannut millään onnistua. Koko ajan meni hieman väärään kulmaan tai tuli väärän pituisia. Lasken tämän kuumeen piikkiin, sillä olen ollut kovassa flunssassa. Keskiosan koristeellinen paneeli on leikattu siitä tilaamastani kartongista.

Kaapin runko on myös balsaa. Pohjaksi ja katoksi sahasin ensin 6mm palat ja sitten hieman isommat 3mm palat.

Pohjan ja yläosan reunoihin leikkasin taas koristeen ko kartongista.

Kun kaappi on maalattu, sulautuu pahviset koristeet puuhun täydellisesti. Kaapin saranoiden kanssa tuli toinen tenkkapoo. Meinasin ensin laittaa oikeat saranat, mutta en kerta kaikkiaan saanut niitä pysymään tiukasti kiinni hötössä balsassa, joten lopulta tein tähän saranat kankaasta. Tätä ratkaisua olen paljon käyttänyt ja toimii loistavasti.

Ei kommentteja: