03 toukokuuta 2008

Harrastus vauhtiin taas

Olen palaamassa takaisin Suomeen asuttuani ensin 8 kk Englannissa ja sitten 11 kk Slovakiassa. Englanti on ihanteellinen maa nukketaloharrastelulle, koska alan liikkeitä on runsaasti ja paikallinen Hobby Craft askartelutavarataloketju on näpertelijän paratiisi. Kaiken kruunasi visiitit Birminghamin Miniaturaan, josta mukaan tarttui sekä materiaaleja että valmiita pikku taideteoksia. Omat nukketalot kuitenkin jäivät Suomeen äitini hyvään hoitoon ja samoin jäi taakse myös laatikoittain materiaaleja ja työkaluja. Kun vielä ulkomailla elämän rakentaminen vei oman aikansa, niin mineily jäi Englannissa vähille. Dolls House Emporiumista tilaamani Magpies -talokin on edelleen rakentamattomana laatikossaan.

Slovakiassa nukketalot on lähes tuntematon harrastus. Materiaaleja on vaikea löytää ja valmiita minejä lähes mahdoton. Onneksi Wieniin on vain tunnin junamatka ja Wienistä olen onnistunut tekemään joitain kivoja miniostoksia. Nyt keväällä 2008 olen taas innostunut minien valmistuksesta uusia tekniikoitakin kokeillen. Kuvia tulossa vähän myöhemmin!

Nyt siis on tosiaan edessä paluu Suomeen muutaman viikon päästä. Sitten tuo muuttoauto rakkaat nukketaloni uuteen kotiin ja pääsen jatkamaan niiden pahasti kesken jäänyttä sisustamista, jota on tarkoitukseni tässä uudessa blogissani seurata.

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Hei,
missä päin tuo Miniatura sijaitsee? Ensi vuonna mahdollisesti Birminghamin reissu edessä ja olisi kiva käydä (jos ehtii) nukkis-mestassa.

Johanna kirjoitti...

Hei Sari, Miniatura on Birminghamissa NEC messukeskuksessa maalis- ja syyskuussa järjestettävät valtaisat nukkismessut. Jos mahdollista, niin kannattaa kyllä osuttaa reissu Miniaturan aikaan, koska se on todella hieno tapahtuma.

Sari kirjoitti...

Damn, hotelli olisi ihan vieressä mutta aika mättää.

Ihmettelin kovasti kun en löytänyt yhtäkään nukkislehteä vaikka englannissa on ihan toisenlaiset markkinat kuin täällä. Birminghamissa on ainakin yksi nukkisliike, mutta jäi tsekkaamatta aikataulun takia.