21 heinäkuuta 2008

Lomat on lomailtu

Palasin eilen Sveitsistä. Kyllä se on kaunis maa. Ja mäkinen. Saisi olla kovempi kunto, että jaksaisi paremmin kiipeillä. Kuntoa vaati myös matkan kohokohta visiitti Baselin Puppenhaus museumiin. Sielä oli neljässä kerroksessa ihania nalleja, nukkeja ja tietenkin nukketaloja ja roombokseja. Siinä vierähti tunti poikineen, mutta paljon jäi silti näkemättä kun ei kaikkia yksityiskohtia ikinä yhdellä katselulla huomaa. Eniten miellytti kymmenet erilaiset kauppoja esittävät roomboksit ja hyvin jäi mieleen myös hauska kouluhuone, jossa opettaja oli pyörtynyt ja pahankuriset oppilaat kiipeilivät pulpetilla, kiskoivat toisiaan hiuksista, kaivoivat nenäänsä jne.Museo oli todella mahtava elämys, mutta pieneksi pettymykseksi jäi museon kauppa. Se oli hyvin pieni ja tavarat oli esillä syvissä lasikaapeissa niin, että osaa oli mahdoton edes nähdä. Hinnat myös huimasivat päätä. Miniatyyrinallet esim. maksoivat 30 - 500 EUR. Ja tuossa ei ole yhtä nollaa liikaa! Raaskin ostaa vain yhden edullisimmista nalleista tulevaa lelukauppaani varten.

Kahdesta Zürichiläisestä lelukaupasta sitten löytyi Hermann Teddyjä ja niitä ostin kolme kappaletta vaikka eiväthän nekään halpoja ole (mutta niin suloisia!)

Matkamuistokaupasta löytyi nämä jääkaappimagneetit, joihin aion lisätä ketjuista roikkuvat pikku kävyt. Kellot ovat noin 2 - 2,5 cm korkeita.
Myös Reutterin posliineja löytyi sattumalta yhdestä pienoisrautatie -liikkeestä Zürichistä.

1 kommentti:

Jojo kirjoitti...

Ai kun ihania käkikelloja! Ja aivan aitoja vielä :)